3 de nov. 2012

GLASGOW3: XEVI VILARÓ

Glasgow 3

Xevi Vilaró m'ha commòs amb aquesta pintura a l'oli sobre metacrilat.

La protagonista de l'escena és una nena pintada amb la tècnica hiperrealista. Quan me l'he mirat de lluny he pensat que era una obra divertida. Me la imaginava jugant a fer l'elefant... 

M'hi he acostat, he llegit el títol i he pensant que era un joc brut. 

Tinc entès, que en medicina, Glasgow és una escala que s'utilitza per mesurar el nivell de consciència o dany cerebral d'un pacient de traumatisme cranioencefàl·lic. El nivell normal, és de 15, 3 és indicatiu de segura mort cerebral. Per tant, la nena és morta!!!

Em queda pensar que la intenció no és una altra que demostrar  allò que en realitat sent la nena. Per veure com està el món, val més mantenir el cervell fora de joc. Potser viu en el somni d'Alícia al País de les Meravelles i de ben segur que juga a fer l'elefant. Viu lluny d'una realitat morta i roman en el record que caracteritzen als paquiderms. L'ombra significa que hi és. No ha desaparegut. En la quietud i en l'estatisme que mostra, sé que amaga una emoció infantil. L'osset que abraça em revela aquesta veritat. Envoltada d'un color verd que no té volum ni límits, em fa pensar que en l'essència hi queda l'esperança. 

Aquesta elucubració m'ha deixat més tranquil·la i he continuat gaudint de l'exposició amb una certa alegria. Aplaudeixo l'obra d'aquest jove creador. Darrere l'hieratisme de la protagonista s'intueix una forta energia que no et deixa impassible. M'ha semblat espasmòdica la capacitat que té Vilaró per transmetre emocions ocultes.

6 comentaris:

Elfreelang ha dit...

No conec l'obra d'aquest artista , m'ha commogut també el comentari que fas del quadre....morta...però transmetent molts significats! genial i colpidor! gràcies! i bon diumenge i millor setmana!

VIRGÍNIA ha dit...

Segueix-lo... és espectacular!!!

zel ha dit...

Impressiona i molt, a mi el nom em sóna...i prou! Voldria veure-ho de ben aprop! Gràcies pel regal!

Clidice ha dit...

Una obra remarcable, caram, aquí si que hi ha diàleg artista-espectador!

Carme Rosanas ha dit...

Vigínia, estàs apuntada a les Itineràncies poètiques, que comencen el dia 16 d e Novembre, però necessito una adreça de mail per enviar-te la invitació a participar directament al blog com a autora.

Pots enviar-m'ho a: personatges@gmail.com

blau/blava... ha dit...

Virgínia si et fixes, la portada de Barcelona no existeix és aquesta, un llibre molt fomentat entre les multituds, una abraçada.