2 d’ag. 2011

L'ETNA EN ERUPCIÓ







Unes vacances extraordinàries. El dia 30 de juliol a les 10 del matí jo era allà, al costat del volcà Etna veient com començava a vomitar pedres de lava. S'estava esverant poc a poc. Cada 10 segons bramava inquiet i expulsava pedres a gran alçada. Columnes de fum i esporàdics centelleigs visibles des del costat del cràter em tenien absolutament captivada. Els fragments de lava expulsats a desenes de metres queien a les proximitats d'on jo em trobava.
A la nit, i des de la finestra de l'hotel, vaig veure com la cosa es va anar animant i va començar fer-se evident un núvol de gas i cendra, augmentat gradualment en intensitat i més ràpidament que al matí, per formar raigs continus de lava. La resplendor vermella de la font de lava decorava el paisatge d'un nou color rogent molt espectacular. A les 8 de la tarda la font de foc ja arribava a 500 metres d'alçada. La llengua de lava llepava la vall de Bove fent una via de més de 3 quilòmetres.

Al dia següent, vaig viatjar fins l'illa d'Stromboli. Al diari La Sicilia s'explicava que allà hi havien hagut 4 terratrèmols de baixa intensitat la nit anterior. No em va fer por. Sentia que el volcà no era perillós malgrat tot. Vaig gaudir amb les bufades del gegant. Una nit des d'un vaixell esperant que cada 15 minuts expulsés lava rogenca per després baixar per la muntanya fins el mar. Un espectacle fantàstic, únic i irrepetible.

4 comentaris:

Elfreelang ha dit...

Un magnific paisatge : la muntanya i el cel!

Quel ha dit...

viam si et caurà una pedra! posa't un casc ni que sigui.
buah, molt molt impressionant! salut

Pilar ha dit...

Quina passada!!! Realment fantàstic...ho recordaràs tota la vida.

Elfreelang ha dit...

Quina vista que tinc! és clar vaig visitar-te quan tenies el post a mig fer era l'Etna!!!