2 d’oct. 2010

JAMIE BALDRIDGE. Dystopia




Jamie Baldridge va néixer a Louisiana el 1975 i ha estat titllat com a nova sensació fotogràfica. El seu estil és molt personal i diferent. Recull tota la tradició del sud i el barroquisme francès i els transforma en una fotografia clàssica però actual, i sempre amb tocs d'humor negre.

Dystopia (distopía): nf. És la utopia perversa on la realitat transcorre en termes oposats als d'una societat ideal. Terme antònim d'utopia, que es fa servir principalment per fer referència a una societat fictícia on les tendències socials es porten a extrems apocalíptics. Exemples d'això en són en literatura i en el cinema
“1984” (1949) de George Orwell, “La naranja mecánica” (1962) de Anthony Burgess, i més recentment “V de Vendetta” (1981-88) de Alan Moore iDavid Lloyd, i “WALL·E” (2008) de Andrew Stanton.

Jamie és un contacontes que fa màgia amb les imatges. Té el do de cridar la nostra imaginació i la nostra memèria de la infantesa com si fos el flautista d' Hamelín.

Les seves fotos tenen quelcom d'antic i d'atàvic, un no sé què indefinible que desperta el nostre inconscient. Heroïnes en jocs impossibles, súperherois en missions secretes...un món paral·lel al nostre, un salt cap al no res.

1 comentari:

kweilan ha dit...

M'han agradat aquestes fotos. Bon apunt!