15 de juny 2008

EMBARBUSSAMENTS


1.- Una bota té vi, vi té; té tap, tap té; té tap i tapó; tapó i tap té.

2.- A genollons pujava la costa. A genollons collia codonys. Codonys collits de la codonyera. Codonys collits per la punta dels dits. Codonys pelats per la punta del nas.

3.- Una polla xica, pica, pallarica, camacurta i becarica, va tenir set polls xics, pics, pallarics, camacurts i becarics; si la polla no hagués estat xica, pica, pallarica, camacurta i becarica, no hauria tingut els set polls xics, pics, pallarics, camacurts i becarics.

4.- De genollons genollons, collia collia, de genollons genollons, collia codonys; de genollades, codonyades, i amb els dits, codonys collits.

5.- Per un riu baixen dos taulons talavintinculats, qui els talavinticulà? El talavintinculador que els talavintincularà bon talavintinculador serà.

6.- Un tigre triga a venir, dos tigres triguen a venir, tres tigres triguen a

venir. Els tres tigres que trigaven a venir ja són aquí.

7.- Un plat pla blanc, ple de pebre negre estava; un plat pla blanc, ple de pebre negre està.

8.- En Pinxo va dir a en Panxo: -Vols que et punxi amb un punxó? i en Panxo va dir a en Pinxo: -Punxa' m, però, a la panxa, no. Un pinxo pinxet punxava a la panxa d' un panxut. El panxut va dir al pinxo: -Pinxo pinxet, no punxis, brut!

9.- M' han dit que tu has dit un dit que jo no he dit. El dit que tu has dit, jo no l' he dit perquè si jo hagués dit que tu l' has dit, fóra ben dit per haver-lo dit jo.

10.- Quan dic dic, no dic dic, que dic dec, Si dic dec i dic dic, dicque no és pas dic el que dic, sinó dec, com ho dic.

11.- Una boteta tota rodoneta., té vi, vi té, té tap, tap té, té tap i tapó, tap i tapó té.