23 de nov. 2013

ELECTRONS I PROTONS EN CONTRA...


Un rar camp magnètic va fer que perdés la noció de la realitat. Només li quedava esperar que el flux de les partícules es posessin en consonància una altra vegada i així poden respirar del seu paisatge preferit: La vida.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Es pot fer una molt bona similitud entre el món de l’àtom i el que passa a la vida real en aquests moments de trasbals (a la política, a les famílies, ...).
Ja quan estudiàvem l’estructura de l’àtom a l’escola trobava estrany que tothom donés tanta importància a les partícules “amb càrrega” –protons i electrons- i tan poca a aquelles partícules humils i de càrrega neutre que semblaven trobar-se al nucli només per a “fer volum” (els protons caracteritzaven els elements, els electrons eren els responsables de la càrrega elèctrica i els neutrons, com a molt, introduïen “variants” dins d’un mateix element, els isòtops). Més tard, vam descobrir que els neutrons podien produir les reaccions en cadena de la fissió nuclear i tot el nostre món va canviar.
Ara estem en un moment en el que protons i electrons (blaus i vermells, sobretot) creuen dominar el nucli com mai abans però, que seria d’ells si els neutrons, més nombrosos que els protons, adquirissin consciència del seu poder?.

Blau ha dit...

En un món petit on hi hauria més espai per a les grans idees i per a grans respostes, per a la llibertat, per a la imaginació, on podriem tenir moltes més habilitats i creacions , es desaprofita l'espai ocupat per la por i els remordiments, on la tristesa ocupa la 1 era posició, on la gent indignada no te dret a queixa i es veu en la resignació, on tot esta restringit i reservat, i que quan més abancem en avenços més enderrerim com a sers humans. I com a món petit, té grans expectatives.