12 d’oct. 2013

CULTIVA'T LA MENT

Algú va dir la frase "cultiva la teva ment" però com es cultiva?  Els llibres poden ser un excel·lent adob per les neurones que es considerin inquietes.  Llegir per després raonar, pensar, relacionar,  discórrer, raciocinar, argumentar, argüir.... llegir per estimular l'esperit crític, per interpretar amb una certa assertivitat la nostra vida per resoldre conflictes, per relacionar, per anar més enllà quan la realitat se'ns encongeix.
Cultivar la ment com a sinònim de gimnàstica mental. Hi ha qui diu que produeix un cert cansament endinsar-se en les pàgines d'un llibre, que la son els devora i que l'avorriment els assassina les parpelles.
El culte al cos ha menystingut el culte a la ment... viure i actuar amb el pilot automàtic sense prendre consciència de res. Vida còmoda, vida sense sentit. Vida fàcil i aboca al tedi de les presses i del no parar.
Cultivar la ment vol dir fer una pausa dins d'un mateix. 

1 comentari:

Sergi ha dit...

Suposo que hi ha diverses maneres de cultivar la ment, però la que jo he triat, a banda d'escriure regularment en un blog, que crec que també compta, és llegir. Més que un hàbit, és un plaer que espero mantenir tota la vida, ja que porto tota una vida ja amb un llibre a la mà.