19 de gen. 2013

REINVENTAR-SE EN TEMPS DE CRISI


La crisi econòmica i l'augment de la desocupació han portat alguns emprenedors a reinventar-se el currículum per destacar en el món laboral. Una de les fórmules amb més èxit és la presentació a través d'un vídeo. L'aspirant intenta mostrar quines són les seves qualitats en un format que diferenciï el seu currículum dels milers que reben les empreses diàriament.

Un bon exemple n'és Núria Fusté Massana, unamestra de Barcelona que mira de vèncer l'aturamb originalitat i creativitat. Fusté treballava a l'escola Laia fins fa unes setmanes, però el centre educatiu va tancar les portes parcialment de manera sobtada al finalitzar el curs escolar i va deixar 73 alumnes sense escola i vuit professorssense feina

Lluny de desanimar-se, Fusté es va posar mans a l'obra i va gravar un vídeo currículum que va penjar a Youtube. "Crec que en els temps que vivim un currículum en paper no és efectiu. El vídeo em permet mostrar qui sóc i com sóc", argumenta la professora. Segons la seva opinió, el que sempre han valorat els seus caps d'ella és "la manera de treballar" i "no els títols". (Font: El Periodico)

INSPIRACIÓ
El vídeo és tan exquisit com les galetes que cuina. Desprèn  força i una energia creativa increïble. No s'hi respira derrotisme ni cap tipus de rancor per la nova situació que viu. Al contrari, amb un cuinat de valors imprescindibles, es llança a la magnífica aventura de reinventar-se... Un currículum entès com un joc, com un dir: JO SÓC AIXÍ. 
Admiro la grandesa d'aquest petit gest. Darrere d'aquestes mans que fan, hi reconec una persona altament qualificada. Qui es podria resistir a contractar-la? 
En els temps que ens ha tocat viure, persones com ella són les que fan possible un nou paradigma a l'ensenyament. Utilitza les noves tecnologies de forma didàctica i lúdica, no oblida els pilars essencials que cal inculcar en els nostres joves i provoca un esclat d'il·lusió gens menyspreable.
Aplaudeixo l'experiència i desitjo que allò que se'ns queda clavat a la retina i al cor, sigui el motor que mogui a moltes persones a actuar de la mateixa manera.






3 comentaris:

Gemma Sara ha dit...

M'ha encantat, ella i el vídeo, que la reflecteix i l'explica millor que un currículum, segur que sí. Em sembla que mouré una mica aquest vídeo... Gràcies, Virgínia, feia temps que no passava per aquí!

Gemma Sara ha dit...

M'ha encantat, ella i el vídeo, que la reflecteix i l'explica millor que un currículum, segur que sí. Em sembla que mouré una mica aquest vídeo... Gràcies, Virgínia, ara feia temps que no passava per aquí!

Alícia ha dit...

"Un bon professor té poca història per explicar. La seva vida passa a altres vides. Els professors són els pilars de l'estructura més íntima de les nostres escoles. Són més fonamentals que les pedres o la bigues. I segueixen sent una força impulsora i una energia reveladora que ens guiaran en les nostres vides."

Un vídeo genial. Un contraatac amb vida i energia.

Necessitem regadores amb aigua de galeta perquè ens ajudin a crèixer amb pètals de bones arrels!