29 d’ag. 2012

BON VIATGE, COMANDANT...

I s'acaben les vacances d'estiu amb la notícia de la mort de Neil Armstrong.

Fou el comandant de l'Apolo 11, la primera missió pilotada. Ell va ser el primer en aixafar la lluna. El 16 de juliol de 1969 juny amb Collins i Aldrin van viure aquesta experiència única de viatjar fins les estrelles i el dia 21 de juliol Armtstrong va pronunciar aquella frase mítica  quan trepitjava la superfície lunar:

"That's one small step for man, one giant leap for mankind"  


Avui, ja tot allò queda en el record. Armstrong va contemplar el planeta blau des de la Lluna i va quedar impressionat de la bellesa del nostre planeta. 

Aquests dies és notícia que la Voyager 1, la sonda llançada a l'espai el 1977, està a punt de creuar l'última frontera, els límits del Sistema Solar, a uns 18.000 milions de kilòmetres del Sol.  Els científics afirmen que és una notícia històrica perquè per primera vegada, la Humanitat està a les portes de l'espai interestel·lar. No sé sap quan però passarà ben aviat. Especifiquen també, que està enviant imatges de partícules que provenen d'altres galàxies i que cada vegada són més abundants.

Armstrong passarà a la història com l'home que va pronunciar aquella frase però ara, ja té ben poca importància després dels últims descobriments. 

A mi  m'interessa saber... com va poder continuar vivint a la Terra un cop l'havia contemplada des de fora? Quin sentit deuria tenir la seva vida després d'aquell emocionant viatge?

Preguntes que mai tindran resposta. Bon viatge, comandant... potser les estrelles t'estan esperant.