10 de maig 2012

COGITO, SUM

 Descartes en les seves meditacions metafísiques es planteja la situació on es troba respecte el coneixement. Es proposa investigar a fons si realment existeix la veritat. "Cogito, sum". Una veritat que és certa mentre la pensa. No hi ha cap dubte que tenia raó.
Què en pensaria de la proposició que mostra un ciutadà qualsevol en una manifestació de la seva nova realitat? Segurament pensaria que la idea també deuria ser certa. 

La sensació generalitzada que no pintem res quan els bancs, els polítics i les grans corporacions es reparteixen el pastís es fa ben palesa. 
Decidim a les urnes qui ens ha de dirigir pensant en les nostres necessitats i interessos però al final resulta que l'únic que fem és nosa.

Ens enganyen amb idees sense cap sentit, ens manipulen, ens utilitzen i ens ruixen amb els CHEMSTRAILS contaminant l'atmosfera per acabar amb el gran destorb que signifiquem i seguim creient que el sistema és l'únic i l'ideal.

Poc a poc, el pensament de la gent va evolucionant, igual que la premissa de Descartes. Segurament impulsat pel tedi que suposa viure en l'engany continu. Els paràmetres que engloben tantes mentides estan tocant fi i cada dia més persones s'adonen que cal fer un pas endavant per defensar allò que creuen. 

La justícia ja no és justa i la veritat és mentida.

Diuen els científics que la física quàntica és el futur. Podríem aplicar totes aquestes teories subatòmiques a la nostra quotidianitat i creure fermament que l'univers conspira a favor nostre. Tenir un pensament positiu i pensar que les coses es posaran al seu lloc si actuem amb determinació i seny.

Potser llavors, els ciutadans mostraran un cartell amb el lema: Penso, aleshores actuo.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola, Virgínia!! Sóc l'Alícia Labajos, una ex-alumna teva, no sé si te'n recordaràs de mi. Vaig acabar la ESO a la Joviat fa uns 4 anys.
Fa un temps vaig comprar la teva novel·la i vaig acabar-la l'altre dia. Llavors he buscat el teu blog perquè volia felicitar-te i dir-te que em va agradar moltíssim i em va fer emocionar. Enganxa tant... No podia parar de llegir! Espero que continuis escribint i que et vagi tot molt bé! Una abraçada ben forta :).