13 de des. 2009

L'HÉRISSON


Una trobada inesperada entre alguns dels habitants del número 7 del carrer Grenelle a París; Paloma Josse,una nena d'onze anys superdotada i amb un pla secret; Renée Michel, portera discreta i solitària que sota una aparença d'inculta amaga en realitat una personalitat intel·ligent i cultivada; i l' enigmàtic senyor Kakuro Ozu, un japonès que acaba de traslladar-se a viure a l'edifici... Basada en la novel·la que ha fet furor a tota Europa i que recomano molt i molt L'elegància de l'eriçó de Muriel Barbery.

Em quedo amb l'anàlisi que fa dels móns interiors i paral·lels dels personatges.

la pel·lícula només és una tèbia pinzellada del que trobareu a la novel·la però igual que el llibre, per descomptat, també paga la pena acostar-se a les sales de cine.

No us la perdeu però abans es recomana la lectura. Les reflexions sobre la vida a les pàgines de Barbery són una meravella...

La peli, com sempre, és molt millor en versió original. No he volgut penjar el trailer en castellà perquè les veus les trobo infectes. No hi ha color. Sento no haver trobat els subtítols en castellà.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi el llibre em va semblar una meravell. Una capsa de bombons que s'han d'assaborir a poc a poc. La peli no l'he vist, encara, però la tinc en cartera.

VIRGÍNIA ha dit...

Sempre és millor el llibre però aquesta versió és força bonica malgrat tot. ja veuràs.

Bon Nadal Mercè!