17 d’oct. 2009

PHILIPPE BOURSEILLER I ELS VOLCANS









Aquesta exposició és el resultat del treball dut a terme pel fotògraf Philippe Bourseiller amb la intenció de despertar l'interès dels ciutadans pel que fa al coneixement del planeta. El seu testimoni fotogràfic, únic al món, pretén fer-nos prendre consciència de la nostra autèntica dimensió enfront de la natura, en una època en què la civilització moderna ens ha fet oblidar l'energia colossal que es troba emmagatzemada sota l'escorça terrestre. A través de les seves fotografies esplèndides, Philippe Bourseiller ens permetrà recuperar el pols del planeta i ens portarà a modificar radicalment la concepció del món en què vivim.

L'exposició "Els volcans i els homes" ens ofereix un panorama complet de la vida que bull a l'interior del planeta. Des de les creences fins a les cerimònies màgiques, des de les erupcions fins al naixement de l'oceà, del Japó al Vesubi, les fotografies de Philippe Bourseiller són un homenatge a la majestuositat de la Terra que habitem i que és el nostre deure protegir.

El volcanògraf Jacques Durieux participa del projecte aportant continguts científics i explicant que son els volcans i fent-los accessibles a tots aquells que se senten fascinats per aquest fenomen natural. Actualment, cinc-cents milions de persones estan exposades als riscos que suposen els volcans.

Després de recórrer durant més de deu anys els volcans del planeta, Philippe Bourseiller presenta 100 fotografies fascinants. Cadascuna d'aquestes fotografies es presenta acompanyada d'una clara explicació que ens acosta a la bellesa màgica dels volcans i, ens permet comprendre la influència que han exercit sobre la natura i sobre la vida quotidiana de la gent d'arreu del món.

L'exposició es presenta per primera vegada a Catalunya.

5 comentaris:

Clidice ha dit...

genial i espectacular, però on es fa l'exposició?

VIRGÍNIA ha dit...

Uau, l'expo es fa a la caixa de terrassa!

òscar ha dit...

espectaculars fotos.

i llegit el post t'anava a preguntar on calia anar. sort que també llegeixo els comentaris. molt bona recomanació.

Elfreelang ha dit...

A veure si la porten a BCN...és que em seria més fàcil anar-hi perquè pel que expliques ha de ser molt interessant i les fotos una meravella!

kweilan ha dit...

A mi també m'agradaria veure-la. Les fotos són guapíssimes.