15 de des. 2008



LA OLA és una pel·lícula que no pot passar sense pena ni glòria. Després de veure-la se't planteja la idea: podria tornar a repetir-se un règim totalitari?
La història està basada en les experiències d'un professor dels Estats Units que va posar en pràctica les formes totalitàries per fer entendre als seus alumnes aquest tipus de règim. El resultat fou terrible. Els alumnes es varen ficar tant en el paper que el professor va decidir acabar amb l'experiment al cap d'una setmana, però ja era massa tard per aturar-ho.

Fa por pensar que els joves d'avui puguin ser manipulats amb aquesta facilitat. Tothom defensa que un segon Hitler és impossible que desperti a les masses, però després de veure la pel·lícula creix el dubte.

Calen ideals nous que reforcin l'esperit democràtic dels joves per combatre l'escletxa d'un possible retorn al passat més horrorós de la història?

Els joves necessiten referents polítics i socials?

Realment es poden manipular amb aquesta facilitat?

Deixo les preguntes a l'aire.

No us la perdeu!

1 comentari:

Anònim ha dit...

El cap de setmana passat vaig veure aquesta pel·lícula i encara ara em fa reflexionar. Potser és perquè sóc professora i tinc molt contacte amb els joves... Crec que realment sembla que els hi faltin referents, il·lusions socials per les quals lliutar, ganes de canviar el món per fer-lo millor. O com diu Bauman "enclatges dins la modernitat líquida".