1 d’oct. 2015

REFLEXIÓ INDEPENDENTISTA

POLÍTICA

Catalunya reneix davant 'l'altra Espanya'


EL PERIODICO DE CATALUNYA Dijous, 1 d'octubre del 2015 Virginia Palomo (Santa Maria d'Oló)
Sento llàstima per l’altra Espanya. No per l’Espanya hereva de Felip V; no per l’Espanya de Ferran VII que va combatre l’ocupació francesa i va restablir la Monarquia absoluta; no per la caciquil, ni per la franquista, ni per l’Espanya que viu del somni del passat imperialista ni per la que defensava Martínez Campos cap al 1874... Sento llàstima per l’altra Espanya, la que viu sota una única òptica impregnada de pors i derrotes. Aquella que voldria ressorgir com ara ho fa Catalunya amb aquesta revolució pacífica contra una injustícia de tants segles. Sento llàstima per l’Espanya que calla. La que veu en silenci com la dreta feixista ha fet del seu discurs l’únic camí possible. Com bé deia Valle Inclán, «el sentit tràgic de la vida espanyola només es pot donar amb una estètica sistemàticament deformada. Espanya és una deformació grotesca de la civilització europea». I així malviuen una Espanya i l'altra. Fent veure que van de la mà mentre una prem amb força la mà de l’altra. Catalunya comença la seva via en solitari per allunyar-se dels preceptes demagogs i de la manca de llibertat. Una Catalunya que vol fer justícia en nom de tots aquells que ja no tenen veu i que encara resten en fosses comunes. Catalunya reneix, mentre l’altra Espanya, la trista i ofegada, ens mira i s’admira de la nostra valentia.


3 comentaris:

Sergi ha dit...

L'esperança és que la revolta de Catalunya desperti també aquesta España de la que tu parles i aconsegueixi recuperar la dignitat perduda. Quan ho facin, nosaltres els aplaudirem i encoratjarem, com a veïns, com a iguals. Perquè en realitat tenim un enemic comú, no som enemics amb España, sinó amb el seu estat i el seu govern, aquells que ens perjudiquen a tots. Tant de bo, com dic, la nostra llibertat els doni ales també a ells.

Anònim ha dit...

Todos los que pensáis de esta manera vivís en una realidad paralela. Es una lastima porque últ un día despertaréis y sentiréis una gra fustracion.

Elfreelang ha dit...

ben escrit ! tant debò passés el que diu en Xexu